groepstrainingen & voorlichtingen

Naast individuele trajecten bied ik vanuit mijn praktijk ook groepstrainingen en voorlichtingen aan. 
In groepen vinden andere processen plaats dan één op één en dit kan heel helpend zijn. Zo kan een ander bijvoorbeeld al vragen stellen die je zelf (nog) niet durft te stellen. Ook kan het fijn zijn om te merken dat anderen in dezelfde situatie zitten als jij en dit zorgt ervoor dat je herkenning bij elkaar vindt. Op die manier kan een groepstraining vervolgens ook voor steun zorgen. 

Mentaal fit zwanger zijn

De cursus ‘Mentaal Fit Zwanger’ bestaat uit 5 bijeenkomsten van 2 uur. Er is aandacht voor het zwanger zijn zelf, maar er is ook ruimte om je eigen ervaringen te delen. Daarnaast geef ik uitleg over wat je kan verwachten tijdens en na je bevalling en leer je technieken om te ontspannen en met eventuele piekergedachten, stress of somberheid om te gaan. Ook is er in deze cursus aandacht voor de ouder-kind relatie; wat is belangrijk in de eerste weken in het contact met je kindje en hoe zorg je dat er een gezonde relatie tot stand komt. Daarnaast is er ruimte voor eigen inbreng en vragen.

De cursus start bij minimaal 4 deelnemers en is van 
19.30 – 21.30 uur op dinsdagavond. 

Training assertiviteit
Opkomen voor jezelf

Misschien herken je het wel: iemand vraagt of je een taak over kan nemen op het werk en je zegt, zonder er bij na te denken ‘ja’. Bij nader inzien is het toch wat veel waardoor je overwerkt of dingen thuis nog afmaakt zodat de ander niet boos wordt. Het kan ook zijn dat je juist in je privé situatie te maken hebt met mensen die van alles van je vragen en die je liever niet teleurstelt. Of misschien wil je graag zwanger worden en ga je in dat proces steeds een stapje verder en raak je jezelf onderweg kwijt. Daarmee ga je ongemerkt over je eigen grenzen heen. Is dit herkenbaar? Misschien is dan de assertiviteitstraining iets voor jou. 

De Training Assertiviteit – Opkomen voor jezelf’ bestaat uit 5 bijeenkomsten van 2 uur. Ik geef uitleg over wat assertiviteit is en we gaan kijken naar wat jou precies tegen houdt bij het stellen van grenzen. Ook gaan we aan de slag met prettige manieren waarop je je grenzen aan kan geven en ‘nee’ kan zeggen. Daarnaast is er ruimte voor eigen inbreng en vragen.

De training start bij minimaal 4 deelnemers en is van 
19.30 – 21.30 uur op dinsdagavond. 

Partners

Naast de training vanuit mijn praktijk word ik ook ingehuurd voor het geven van trainingen. Momenteel verzorg ik onder andere MHFA trainingen en geef ik verschillende trainingen en ouderbijeenkomsten voor Impluz en GGNet

Deze trainingen zijn gericht op het voorkómen of verminderen van psychische klachten (Impluz en GGNet). Daarnaast richten de trainingen zich op het uitleg geven over verschillende psychische problemen en hoe je hiermee om kunt gaan. Zowel wanneer je er zelf mee te maken krijgt, als wanneer je het opmerkt bij iemand in je omgeving (MHFA, Mental Health First Aid). 

Ben je op zoek naar iemand die trainingen, cursussen of lessen kan verzorgen op het gebied van psychologie? Neem dan gerust contact met mij op.