Ik ben Els Berentschot-Kuijk en samen met mijn man en 2 zoons (2016 en 2017) woon ik in het Achterhoekse Zelhem. Begin 2020 ben ik mijn eigen praktijk gestart, na bijna 10 jaar ervaring binnen de GGZ. 

Mijn eigen ervaring met zwangerschap en het moederschap hebben mij geïnspireerd om mijn eigen praktijk te beginnen. Door de kennis die ik had, wist ik dat het na de bevalling niet alleen maar genieten zou zijn. Dit hielp mij toen ik niet op een roze wolk zat aan de start van mijn moederschap.

Doordat ik zelf worstelde met mijn nieuwe rol en ook het proces van zwanger worden niet vanzelf ging, leek het mij mooi om hierin ondersteuning aan te kunnen bieden. Ik help je er graag bij je leven weer op de rit te krijgen als ouder en te zorgen voor een prettige ouder-kind relatie. Daarnaast vind ik het belangrijk om juist ook ondersteuning te bieden in de periode voorafgaand aan de zwangerschap, omdat daar weinig aandacht voor is. Ik wil graag, samen met jou, juist wél aandacht geven aan deze periode en aan de gevoelens die er bij jou zijn.

In 2010 ben ik als psycholoog afgestudeerd aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. Al tijdens mijn studie interesseerde ik mij voor zwangere vrouwen met psychische problemen. Ik studeerde af met een onderzoek naar (preventieve) interventies die ingezet kunnen worden bij zwangere vrouwen met psychische problemen. 

Na mijn studie ging ik in de GGZ preventie werken en heb ik 8 jaar ervaring opgedaan met groeps- en trainingswerk. Daarnaast werkte ik destijds, maar ook nu nog, als psycholoog binnen een huisartsenpraktijk. Hier bied ik, één dag in de week, individuele ondersteuning aan mensen met allerlei verschillende klachten.

Zowel binnen de huisartsenpraktijk als binnen mijn preventiewerk heb ik gewerkt met zwangere vrouwen met psychische klachten en ook heb ik aan ouders met kinderen van verschillende leeftijden opvoedondersteuning gegeven (0 tot 18 jaar). Verder heb ik veel gewerkt met KOPP gezinnen (Kinderen van Ouders met Psychische Problemen) en kinderen die opgroeien in stressvolle thuissituaties.

Jaarlijks volg ik verschillende bijscholingen om mijn kennis up-to-date te houden en uit te breiden. Op mijn LinkedIn pagina kan je hier meer informatie over vinden. Ik heb mij o.a. verdiept in Infant Mental Health (IMH) en werk graag vanuit deze visie. Dit houdt voor mij in dat ik graag preventief werk vanuit een gezinsgerichte benadering. Daarbij richt ik mij voornamelijk op de positieve psychologie; wat zijn de mogelijkheden en waar wil iemand naar toe? Op basis daarvan kijken we samen hoe ik daarbij kan ondersteunen. 

Benieuwd of en hoe ik jou kan ondersteunen? Neem dan gerust contact met me op. Mocht je meer willen lezen over hoe anderen mijn ondersteuning ervaren, klik dan hier.